Om likestilling og nasjonalisme i Japan

irgens-ii

A-magasinet for 19. mai brakte en fotoreportasje om japanske kvinner og likestilling. I den forbindelse ble Benedicte Irgens bedt om å uttale seg om temaet fra et faglig perspektiv. Hun fortalte blant annet at «det private, hvor mange barn man vil ha, er blitt et politisk tema også i Japan. Den sterkt mannsdominerte og konservative eliten i Tokyo sitter og diskuterer hvordan de kan forbedre kvinners situasjon.»

(A-magasinet kommer også som vedlegg til Bergens Tidende og er tilgjengelig på nett for abonnenter)

Benedicte Irgens

irgens-i

Faksimile av artikkel om likestilling i Japan

Den 28. mars deltok Benedicte Irgens i NRK-programmet Dagsnytt 18, der ett av innslagene handlet om nasjonalisme i Japan og statsminister Abes fallende popularitet etter skandalen om barnehage Moritomo-gakuen som driver med politisk inndoktrinering av små barn.

Innslaget kan høres her:

Benedicte Irgens